Sistem de gestiune online centru de închirieri Pârtia Toplița

Creare aplicație online pentru închirierea de echipamente sportive, gestionarea stocurilor și ușurarea procesului de închiriere.
Sistem de gestiune online centru de închirieri Pârtia Toplița

Despre Pârtia Toplița

Pârtia Toplița este un domeniu schiabil privat format din trei pârtii de schi, o pârtie de sanie, o pistă de bob alpin, tubing și un centru de echitație.

Provocarea proiectului de închirieri 

Cerința celor de Pârtia Toplița a fost de a crea o aplicație care să le permită scurtarea timpilor de procesare din momentul în care un client se prezintă pentru a închiria echipament de schi și până în momentul în care îl preia.

Procesul de închiriere era format din două etape, respectiv cea inițială prin care clientul închiria echipamentul și cea finală, de returnare a acestuia. La rândul lor, aceste 2 etape erau structurate din mai mulți pași ce presupuneau completarea de contracte, calcularea valorii ce trebuie plătită în funcție de echipamentul închiriat, verificarea vizuală a echipamentelor pentru a confirma că au fost returnate produsele corecte, aplicarea de penalități în cazul întârzierilor, plus mulți alți pași intermediari.

Din descrierea proiectului primită de la Pârtia Toplița a reieșit clar că scopul urmărit era de eficientizare a procesului de închiriere prin simplificarea acestuia și transferarea operațiunilor repetitive asupra sistemului și eficientizarea gestiunii de produse disponibile pentru închiriat prin crearea unei baze de date care să stocheze aceste echipamente.

Implementarea soluției

Pentru implementare s-a ales ca platformă dezvoltarea pe sistem WordPress cu acces privat la zona de administrare din front-end pe mai multe niveluri: angajat, manager și administrator. De asemenea, pentru a ușura procesarea comenzilor, identificarea echipamentelor în momentul închirierii se face prin scanarea codului de bare generat de aplicație și aplicat pe fiecare echipament în parte. 

După scanarea tuturor echipamentelor cuprinse în contract, prețurile sunt calculate automat de către sistem și se generează în mod automat contractul de închiriere, singurul amănunt rămas fiind semnătura clientului.

În cazul returnărilor la expirarea contractului, verificarea produselor returnate se face prin scanarea codurilor de bare și sunt calculate eventuale penalizări dacă termenul de returnare a fost depășit. La închiderea contractului, produsele returnate sunt marcate ca fiind disponibile pentru o nouă închiriere.

Fără obligații. Locuri limitate.

Cerere Ofertă Servicii